• Onze bijscholingen hebben niet tot doel om uw didactische skills aan te vallen ! Wel willen we uw kennis en ervaring verrijken met een aantal ideeën die we u zullen pogen mee te geven. Het is aan u, lesgever, om deze kritisch te overdenken, mogelijks aan te passen en ze dan misschien in uw lessen te integreren.

  Voor het organiseren van een pedagogische studiedag overleggen we persoonlijk met de school of scholengroep en bepalen we samen wat de noden zijn. In functie daarvan maken we een programma op maat. U kan ons altijd contacteren voor meer informatie.

Onze vaste modules

Module 1: Waterwennen basis (zeepaardje en pinguin) (een aangename watergewenning op basis van het boek " Wijs Waterwennen" (4 uur)

Module 2: van zeehond tot waterschildpad oftewel waterwennen +. Hier leren we oefenstof rond vaardigheden en naar het diepe te gaan op basis van het boek "Wijs Waterwennen" (4 uur)

Module 3: van dolfijn tot otter. Opbouw van oefenstof via mini-leerlijnen p basis van het boek "Vaardig Zwemmen" (4 uur)

Module 4: van haai tot orka Opbouw van oefenstofvia mini-leerlijnen op basis van het boek "Vaardig Zwemmen" (4 uur)

Module 5 Didactiek en organisatievormen basis: Hier hebben we een uitgewerkt basisgamma aan specifieke didactische tips/organisatievormen die nuttig zijn om in een zwembad les te geven. (4 uur)

 

Module 6 Waterspeeltuin basis: Hoe werken met oefenstof in de waterspeeltuin voor beginners (2u theorie en 2 uur in de waterspeeltuin) (4 uur)

Module 7 Waterspeeltuin+: Hoe werken met oefenstof in de waterspeeltuin voor gevorderden (programma af te spreken met Carine Verbauwen) (4 uur)

Module 8 Didactiek waterspeeltuin: Hier geven we speciale oefenvormen en parcours mee waarmee je snel aan de slag kan in de waterspeeluit (4uur)

 

Module 9: Brevetafnemer. De vernieuwde brevetten van fred brevet leggen we volledig uit (het hoe en het waarom) en we geven de standaard mee om deze brevetten op een gedegen manier te kunnen afnemen. (4 uur)

 

Voorbeelden van andere Thema's

  Verdieping 1: orka naar rugslag

  Verdieping 2: Orka naar crawl

  Verdieping 3: Hoe pas ik nu mijn huidige lessen aan (de schoolslag 25 meter) aan de nieuwe leerplandoelen ven de 3 onderwijsnetten in Vlaanderen (orka).

   

  Spelend alternatieve oefeningen in het water voor gevorderde zwemmers (lager- en middelbaar onderwijs);

  Oefenstof Kantveilig - Zoek de rode draad doorheen de brevetten met behulp van het boek Vaardig Zwemmen.

  De juiste stijlen (crawl, schoolslag, rugcrawl en evenueel ook basis vlinderslag) altijd gegeven door Carine Verbauwen

  Allerlei demolessen voor en met kleuters van uw school of club.

  Een waterlandschap (de waterspeeltuin) juist gebruiken. Dit is een sessie in het zwembad waar zeer veel oefeningen worden aangereikt in de "waterspeeltuin".

  Triathlon zwemmen. Practische sessie met oa boeizwemmen en verschillende parcours in het zwembad (secundair onderwijs en sporthumaniora) Reinout Vanschuylenberg

  Hoe de nieuwe leerlijn opbouwen in het bijzonder onderwijs.

  Theoretische sessies rond de vernieuwing in Vlaanderen met Watersafety (voor beleidsmensen, directeurs, sportdiensten, schepenen van Sport, enz) Online mogelijk tot 70 personen